Saturday, October 20, 2012

Sopar-tertúlia amb el Paul Preston & Josep Maria Solé i Sabaté

El sopar !!
Un sopar que els assistents recordarem com un sopar històric en un moment molt interessant per Catalunya.

No vaig prendre proutes notes com per a resumir tot el contingut de les gairebé quatre hores llargues de sopar. Segurament hauria d'escriure un llibre per a explicar tot els que es va parlar sobre aquella taula. Només escric un post molt curt per apuntar quina impressió general me´n vaig endur i deixar anotat els quatre enllaços importants per a qualsevol que vulgui indagar més a fons sobre el punt de vista històric en un moment de canvi com l'actual.

El professor Paul Preston va començar amb una magistral introducció sobre el seu col·lega i amic el Dr. Josep Maria Solé i Sabaté.

Tot seguit el Dr. Josep Maria va continuar amb una exposició molt didàctica sobre els ¨no intents¨ d'independència de Catalunya, en els últims 300 anys. On va quedar clar que no hi ha hagut cap intent d'independència com a tal. Si que hi ha hagut diferents episodis de reivindicació i lluita per al reconeixament de la cultura i la llengua catalana. 

Després de la llarga i educativa exposició del Dr. Josep Maria, va començar una tanda de preguntes, respostes i debat entre els assistents. On si trobaven expolítics, periodistes, empresaris, entre d'altres. El contingut del debat va ser molt dens i instructiu en tot els punts de vista.

La conclusió final que me´n vaig endur va ser una confirmació que estem vivint un moment únic i nou, caldrà pressionar per aconseguir el que no hem aconseguit en els últims 300 anys. I no és tant la independència en si el que cal aconseguir, sinó un reconeixament fort i madur davant Europa i Espanya per tal de poder començar un diàleg seriós i productiu per al futur de la nació catalana.


Notes i recomanacions destacades:



Posted by Marc Andreu.

No comments: